Projecten

testimonial

In 2017 heeft de RAI in Amsterdam een traject doorlopen waarin hun medewerkers thuis energie gingen besparen, zes weken lang. Mijn rol  hierin was het organiseren van het hele traject, het informeren en enthousiasmeren van medewerkers en de communicatie over het traject verzorgen.

Anne Brom, facilitair medewerker RAI;
"Iedereen wist ervan, collega’s praatten erover. Er is meer bewustzijn gecreëerd bij de medewerkers." 

In totaal hebben 23 deelnemers met hun gezinnen en huisgenoten meegedaan aan een de energiebesparingswedstrijd. Daarbij realiseerden ze een gemiddelde besparing van 12% elektra en 26% gas. De gemiddelde besparing per jaar per deelnemer is 370 kWh en 280 m3, omgerekend is dit ongeveer €260 euro.

Deelnemer Kevin:
"Tijdens de wedstrijd kregen we inzicht in hoe wij eerst leefden en hoe je zonder drastische aanpassingen en met de middelen die je hebt zoveel energie kan besparen. We hebben maatregelen genomen zodat wij niet alleen tijdens de 6 weken van de wedstrijd minder energie verbruiken, maar de rest van ons leven."

Dankzij de Energy Challenge kregen medewerkers meer begrip in inzicht in de MVO doelen van de RAI.  Als alle 400 werknemers van de RAI dit ook zouden doen wordt energie bespaart gelijk aan het jaarlijkse verbruik van 50-100 huishoudens. RAI Amsterdam werkt toe naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering. Zij streven ernaar CO2 neutraal te worden. Dagelijks zoeken ze naar slimme oplossingen om ons energie verbruik te reduceren en maken ze gebruik van stadswarmte om de CO2 uitstoot te reduceren. Ook bieden zij klanten een duurzaam en energiezuinig assortiment aan producten, zoals bijvoorbeeld LED verlichting. De RAI gaat sluipverbruik tegen met behulp van slimme meters en bewegingssensoren. 

‚Äč