Richting Duurzaamheid

Professioneel proces & positieve energie met tastbare resultaten

I Als antropoloog met een master Environment & Resource Management ligt mijn focus op de menselijke factor in de energietransitie naar een duurzamere economie. Daarbij is effectieve communicatie essentieel. 

Graag geef ik je advies op weg richting duurzaamheid. Of het gaat om contentcreatie, communicatie strategie of het geven van een presentatie, van mij kun je verwachten dat:

  • Ik je altijd vrijblijvend advies geef en mijn stinkende best voor je doe.
  • Het proces structureel en professioneel verloopt.
  • Ik lever on time en on budget.

Ik adviseer, ontwikkel en organiseer projecten. Ik geef (online) cursussen, trainingen en workshops. Mijn doel hierbij is het realiseren van positieve impact. Ik ondersteun jouw organisatie of bedrijf graag in het proces richting duurzaamheid.

Voor de overstap naar duurzame energie zijn niet alleen technische veranderingen nodig. De energietransitie is vooral ook een culturele opgave. Bij grote veranderingen komen emoties los. Mensen actief betrekken bij die veranderingen, is een voorwaarde voor succes. Doen zij positieve ervaringen op bij iedere stap richting duurzaamheid, dan is mijn missie geslaagd. Ik ben een klimaatoptimist, ik geloof dat wij als samenleving klimaatverandering kunnen oplossen.

Wil jouw organisatie verduurzamen? Dan heb je meer nodig dan alleen data en technische maatregelen. Een succesvolle transitie vergt ook gedragsverandering. Het gedrag van je medewerkers kun je beinvloeden als je ze betrekt bij het proces, de dialoog aangaat en samen plannen maakt. Veel communicatie vormt hierbij de sleutel. Zo worden medewerkers deel van de oplossing. En komt duurzaamheid uiteindelijk in de cultuur, in het DNA van jouw organisatie terecht. 

Het resultaat? Lagere kosten omdat er minder energie wordt gebruikt. Lager verbruik van water en inkt. Minder voedselverspilling. Verduurzaming van het productieproces of geleverde diensten. Meer comfort op de werkvloer. En bovenal, betrokken en enthousiaste medewerkers.